Bitcoin-nerver, DeFi-trotsig, PayPal-debut, Coinbase-varning: Hodler’s Digest, 9–15 november

De bästa (och värsta) offerten, antagande och reglering höjdpunkter, ledande mynt, förutsägelser och mycket mer – en vecka på Cointelegraph i en länk!

Hodler’s Digest kommer varje söndag och hjälper dig att spåra alla viktiga nyheter som hände den här veckan. De bästa (och värsta) offerten, antagande och Bitcoin Lifestyle reglering höjdpunkter, ledande mynt, förutsägelser och mycket mer – en vecka på Cointelegraph i en länk.

Topphistorier den här veckan

Bitcoin-pris till 16 000 $ och mer? Här är björn- och tjurfallen

Vi är utan tvekan på en tjurmarknad just nu. Den här veckan slog Bitcoin $ 16 000 för första gången på flera år.

Även helgens volatilitet har inte räckt för att spåra BTC: s fart. Även om priserna plötsligt sjönk till 15 670 dollar över natten på söndag, gick handlare snabbt in för att försvara 16 000 dollar.

Det är ovanligt ovanligt att Bitcoin utför detta bra. Världens största kryptovaluta har bara stängt över $ 16 320 på 12 dagar i sin historia – bara 0,28% av tiden.

Naturligtvis är frågan nu om BTC: s styrka kommer att förbli, med tanke på hur det är vid beröringsavstånd för att överträffa den nuvarande rekordhöga tiden på 20 089 dollar.

Analytiker på IntoTheBlock säger att det finns lite motstånd mellan $ 16,300 och $ 18,750, vilket tyder på att ytterligare uppåt är möjligt.

Men med „extrem girighet“ som blinkar på Fear & Greed Index har Cointelegraph-bidragsgivaren Michaël van de Poppe varnat för att en korrigering är nästan oundviklig på kort sikt.

Fund execs erbjuder $ 1 miljoner satsningar på att Bitcoins S2F-modell inte kommer att gå i uppfyllelse

PlanB, skaparen av lager-till-flöde-modellen, har fördubblats på sitt påstående att BTC: s bästa dagar väntar och säger att han inte har någon tvekan om att Bitcoin-priserna kommer att ha nått $ 100 000– $ 288 000 i december 2021.

Hans modell har orsakat kontroverser genom åren, och nu bjuder en hedgefondchef S2F-entusiaster att lägga sina pengar där munnen är.

Eric Wall, investeringschef på Arcane Assets, erbjuder en satsning på 1 miljon dollar om att Bitcoin inte kommer att ha nått 50% av PlanBs målintervall 2025, än mindre i december nästa år.

„Det här är inte ett skämt. Jag är villig att låsa in pengarna för det med en tredje part som vi båda litar på, och du måste också, ”skrev han.

DeFi odds: Totalt antal användare ökade med 55% på bara sex veckor

Oktober var en dyster månad för många decentraliserade finanspengar. Stod inför stora förluster, förkunnade vissa hastigt att DeFi-bubblan bra och verkligen bröt.

Men vänta lite. Uppgifter från Dune Analytics visar att det har skett en kontinuerlig, sektorövergripande tillväxt i aktivitet – med antalet användare som växer med 55% sedan början av oktober.

Utlåningsprotokoll Förening och decentraliserat utbyte dYdX var bland DeFis starkaste vinnare och ökade sina användarbaser under de senaste 30 dagarna med 250% respektive 50%.

Också den här veckan föreslog forskning från IntoTheBlock att institutionella pengar flödar in i DeFi – med Yearn.finances YFI bland de främsta mottagarna. Kedjetransaktioner på 100 000 $ eller högre har ökat med 282% under den senaste veckan, inklusive aktiviteter på nästan 134 miljoner dollar på enbart tisdag.

PayPals kryptohandelstjänst går live i USA

Väntan är över. PayPal tillåter nu alla kvalificerade kunder i USA att köpa, sälja och hålla Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash och Litecoin.

Kryptoköp är begränsade till 20 000 dollar i veckan – dubbelt så mycket som ursprungligen meddelade 10 000 dollar – och kunderna kommer att informeras om de nya tjänsterna under de kommande dagarna. Inga avgifter tas ut för kryptotransaktioner förrän i slutet av året.

Dessa funktioner kommer också att presenteras globalt i början av 2021, och e-handelsplattformens 26 miljoner handlare kommer snart att kunna acceptera krypto också som betalningsmetod.

Det blir intressant att se om utrullningen kommer att uppmuntra till högre nivåer av krypto-antagande bland massorna, särskilt mot bakgrund av BTC: s senaste uppgång. Google Trends-data tyder på att det har varit lite detaljhandelintresse för Bitcoins uppblomstring för sent, vilket tyder på att institutionella investerare har drivit kryptovalutan upp.